Polityka prywatności

1. Informacje ogólne.

  1. Niniejsza polityka dotyczy serwisu www funkcjonującego pod adresem url: szkieletowedomy.pl
  2. Operatorem Serwisu www.szkieletowedomy.pl jest Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowe Dorota Kozicka SzkieletoweDomy.pl z siedzibą w Pieczyskach (05-651), nr 8a NIP 5361395979, REGON 140713600
  3. W razie wątpliwości odnośnie któregokolwiek zapisu niniejszej polityki prywatności operator serwisu jest do dyspozycji pod adresem kontaktowym poczty elektronicznej sekretariat@szkieletowedomy.pl oraz tel.+48 48 307 07 77 pn.-pt. w godz.9.00-17.00.
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone informacje w formularzach kontaktowych.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
    3. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego Home.pl, funkcjonującego pod adresem www.home.pl realizującego swoją odrębna politykę prywatności, dostępną do zapoznania na stronie operatora.

2. Administracja, przetwarzanie i ochrona danych osobowych.

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika poprzez wpisanie ich w formularze kontaktowe zamieszczone w serwisie w celu realizacji celu określonego formularzem. Kontekst formularza w sposób czytelny informuje, do czego on służy.
  2. Administratorem danych jest Operator serwisu.
  3. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza. (art.6 ust.1 RODO)
  5. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi.
  6. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych są chronione w warstwie transmisji (certyfikat SSL). Dzięki temu dane wprowadzone na stronie zostają zaszyfrowane w komputerze użytkownika i mogą być odczytane jedynie na docelowym serwerze.
  7. Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne oraz regularnie aktualizuje wszelkie wykorzystywane do przetwarzania danych oprogramowanie.

3. Udostępnienie i przechowywanie danych.

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych. Dane nie są przekazywane poza teren UE.
  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
  4. Dane osobowe przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza za pośrednictwem którego zostały podane są przechowywane nie dłużej niż jest to konieczne do realizacji tego celu, zabezpieczenia ewentualnych roszczeń przysługujących Administratorowi oraz wypełnienia obowiązku prawnego Administratora (art.6 ust.1 RODO)..
  5. Każdemu użytkownikowi Serwisu podającemu swoje dane osobowe w formularzach dostępnych w Serwisie przysługuje prawo dostępu do podanych danych, otrzymania ich kopii, poprawiania/sprostowania, usunięcia danych, ograniczenia ich przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, wniesienia skargi. W przypadku zawartych umów prawo do usunięcia danych może być wyłączone na mocy przepisów prawnych nakładających na Administartora i Operatora Serwisu obowiązek przechowywania danych (np. wynikających z przepisów o rachunkowości/podatkowych)
  6. Na działania Administartora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul.Stawki 2, 00-193 Warszawa.

4. Informacja o plikach cookies.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    a. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    b. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności Google, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
  9. Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  10. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

5. Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    1. czas nadejścia zapytania,
    2. czas wysłania odpowiedzi,
    3. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    6. informacje o przeglądarce użytkownika,
    7. Informacje o adresie IP.
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

6. Zarządzanie plikami cookies

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
error: Content is protected !!
Ta strona używa plików cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu i Polityki prywatności. Akceptuję